HSP en 3 tips om dichter bij jezelf te komen

Pas geleden was ik bij een ochtend voor werkzoekende, met als onderwerp kleur en kleding. Het was een leuke, speelse presentatie, leerzaam op allerlei vlakken. Dat ik zelf ook met kleurenergie werk kwam ook nog even ter sprake.

Naast mij zat een vrouw, goed gebekt, ze kende net als ik de dame van de presentatie. Had bij haar een workshop of sessie gevolgd en was voorzien van voor haar heel belangrijk advies.

De onderwerpen werden op een gegeven moment zeer uiteenlopend. Van kanker kunnen wegdenken tot de vraag of zij iemand was met HSP. Daar reageerde ze nog al fel op. Jij plakt stickertjes en je hebt een oordeel, bitste ze me toe.

Geen van dat alles. Het is gewoon een feit dat als je weet wie of wat je bent je veel beter kunt gaan begrijpen wat de reden is dat je vastloopt in je leven. Waar jij als hoog gevoelig mens heel blij van wordt en wat je echt niet moet willen of doen.

In werkelijkheid is hoog gevoelig zijn een prachtig cadeau, met vele gaven, mits je idd in balans bent.

En daar zit hem nu net de crux, een heleboel mensen met hoog gevoeligheid leven vanuit hun hoofd, om op hun manier alle prikkels te kunnen controleren.
Daarin verliezen ze zichzelf en weten vaak niet meer wat ze willen en kunnen.
En dit kost ook nog eens heel veel energie extra wat ze eigenlijk helemaal niet kunnen missen.

Een HSPer heeft doorlopend te maken met situaties die veel meer van je vragen dan dat je aankunt. Zodra jij kunt om armen dat je in een eigen wereld leeft met andere wetten kan er ruimte komen voor jouw eigenheid met nieuwe mogelijkheden.

Misschien ten overvloede: Hoog sensitiviteit is geen psychische aandoening maar een eigenschap: Je hebt een zenuw stelsel dat meer dan gemiddeld tot extreem gevoelig is voor externe prikkels. En als je daarmee probeert te zijn zoals de meeste mensen om je heen, loop je vast. En dat kan behoorlijke desastreuze gevolgen hebben.

3 tips om dichterbij jezelf te komen

1. Vraag jezelf eens af waar je naar verlangt…….

2. Zorg voor je basis. Daar bedoel ik mee je woonomgeving, huis, inrichting, gezondheid, partner, familie, kinderen, vriendschappen. Waar zitten in deze gebieden spanningen. Waar verlies je energie. Omschrijf dit zo uitgebreid mogelijk. Je zult versteld staan wat deze inzichten en eventueel ’schoonschip’ maken je kunnen opleveren.

3. Breng zoveel mogelijk tijd door in de natuur.

Succes en vriendelijke groet van een HSPer in balans………..