Hoe laat je je goede voornemens slagen!

Allereerst wens ik iedereen een heel gelukkig nieuwjaar!

Goede voornemen zijn voor heel veel mensen een bron van ergernis doordat de euforie van de nieuwe plannen snel vervliegt en je weer op de bank doen belanden. Hier door krijg je het gevoel te hebben gefaald en voel je je slecht over jezelf. Allemaal niet zo goed voor je zelfvertrouwen. Veelal komt dit doordat mensen vinden dat ze iets moeten. Daar heeft niemand zin in en houd je het dus ook niet vol.

Van moeten naar mogen naar willen
1. Kies een overkoepelend doel voor dit hele jaar
2. Werk met kleine stapjes
3. Plan wat je wilt gaan doen
Kies een overkoepelend doel voor dit hele jaar
Bijvoorbeeld:
Ik wil beter voor mijzelf zorgen
Ik wil een ontspannen leven
Ik wil backpacken
Ik wil een rijker leven leiden
Meer sparen
In het nu leren leven
Mijn hypotheek of leningen vervroegd aflossen
Meer vrijheid ervaren
Een eigen bedrijf beginnen

Het voordeel van het kiezen voor een groot doel is dat je overzicht krijgt van waar je je dit jaar mee bezig kunt houden. Je beter weet waar je nee tegen kunt zeggen of waarover je wilt lezen, leren ed. Plus dat je lastige zaken kunt afwisselen met dingen die je heel erg leuk vindt om te doen, daarmee maak je de kans van slagen veel groter.

Werk in kleine stapjes
Het doel ‘Beter voor je zelf zorgen’ kan beginnen met je voeding. Gezonder eten is een ruim begrip. Maak daarom je je doelen concreter en kleiner. Het aanschaffen van een goede multivitaminen kan een mooie begin stap zijn. Gemakkelijk te doen, yes, eerste stap behaald, vieren! De volgende stap is concreter maken wat je dan precies gezonder wilt bijvoorbeeld: Ik ga mij focussen om ieder dag 250 gram groente binnen krijgen. Dit is al veel duidelijker dan ik wil gezonder eten. Zo kun je dit uitbouwen met ik wil meer vis eten of fruit of ik wil mindfull leren eten, meer water drinken, suiker laten staan.
Doe niet alles tegelijk maar wacht ongeveer 6 weken of totdat je voelt dat je nieuwe gewoonte ‘normaal’ is geworden ga dan pas verder met een volgende stap. Zo blijft het overzichtelijk je kans van slagen wordt erg groot en ga je meer plezier ervaren.

 

Succes!

3 thoughts on “Hoe laat je je goede voornemens slagen!”

Reacties zijn gesloten.