Verhaal van mijn cliënt……

‘Het is nu al zover, ik heb reumatische klachten en ze kunnen eigenlijk verder niet ontdekken hoe en wat. Ik heb wel ieder dag pijn.’

Daar begon het verhaal van mijn cliënt mee.Ze loopt al heel wat jaren te tobben met haar gezondheid.

Ze vertelde me dat ze heel druk is met en in haar werk. Eigenlijk te druk en tegelijkertijd wil ze niet stoppen. Haar werk is veeleisend, maar superleuk.

Mijn eerste alarmbellen gaan. Ze zit waarschijnlijk in een soort van adrenaline rush. Op den duur put dit je uit.

Wat maakt dat ze maar doorholt wordt me daarna snel duidelijk.
Het is eigenlijk al jaren aan de gang. Scheiden, pijnlijke ontdekkingen, Haar zusje overlijdt, sport die ze moest opgeven om een schouderblessure, nieuwe partner met alle dingen die daarbij komen, zwangerschap met negen mnd drama. Een kindje met problemen aan zijn nieren, later de diagnose van autisme krijgt, de beste vriend van haar partner overlijdt al op 38 jarige leeftijd, haar vader overlijdt naar jaren van ziek zijn met de nodige zorg die daarbij komt kijken. Zo kon ze nog wel even doorgaan over in ieder geval de afgelopen 15 jaar.

‘Hoe zit het met rust en tijd voor jezelf,’ vraag ik haar. ‘Nou, dat past eigenlijk niet in haar volle agenda.’

En daar zit hem nu net de crux. Ze gunt of geeft zichzelf geen tijd. Omdat ze bang is, zoals de meeste mensen , voor al die emoties en gevoelens die nog liggen te wachten om gehoord, gezien en geuit te worden.
Het feit dat je ziek wordt is een waarschuwing dat er wat in je leven aanwezig is dat om aandacht vraagt, geef je daar geen gehoor aan, dan bestaat de mogelijkheid dat je steeds zieker wordt.

Behoorlijk onder de indruk van wat er allemaal speelt, is het meest belangrijke dat ze zichzelf eens serieus mag gaan nemen.

Ruimte te gaan maken om te luisteren naar wat haar lichaam en geest haar willen vertellen.

Ben jij nu ook toe aan je volgende stap?
En wil je een zinvoller en rijker leven dan dat je nu hebt?

Neem contact met me op voor een gratis korte resultaat sessie waarbij ik je minimaal twee tips geef die je direct kun toepassen op jouw situatie.
Of ga direct naar mijn site om het E-boekje Van Stress naar geluk te downloaden zodat je meteen een start hebt om te beginnen. www.voilafoodandcolor.nl

Ik ontmoet je graag!
Harte groet,
Aafke Hoekstra de Jong

Juf, Coach, Counselor in Stress & Levenskunsten
Wachtelenbergweg 4
8162 XC Epe
Tel: 06 40 84 67 44
info@voilafoodandcolor.nl